И делтата ми правеше така, момчета....само дето не е било винаги така...появи се този проблем по едно време...така и не разбрах от какво е
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
-
Първоначално публикувано от infineon Покажи съобщениеИмам същия проблем като теб. Алфа 145 1.9 ТД.Като запаля и свети лампата и чак като подам малко газ се оправя.
Имаш ли представа защо го прави??
Comment
-
Както го описваш е от слаба крушка за динамото.От нея е възбуждането му.След гасене и пак палене, в ротора има доста голям остатъчен магнетизъм и то по-лесно се възбужда.Липсата на мощност се дължи на няколко причини:
хлабав(при тебе стар, вкоравен и приплъзващ)ремък,изгоряла фаза или диод.Симптомите са падане на напрежението до под 13.2 волта при включване на консуматори.
В много редки случаи загубата на мощността се дължи на износени колекторни пръстени или на заяждащи четки!
Потърси в раздела на 33-ките.Там има много изчерпателна тема!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Баце, за първи път с кеф те хващам, че ме проверяваш!Там на светодиода има в схемата и един шунтиращ резистор!Той дава нужния ток на регулатора.Алюзията е, че ако не се подава достатъчно ток на възбудителната намотка, няма да се получи лавинообразното повишаване на напрежението на динамото!В Гърция съм виждал 145 с крушки и то 1.5 вата, както на 33-ки и е основна язва в системата.Явно тука са много редки!Всъщност не съм виждал такива в Бг!Все пак, катърите си слагат лампи от 5 вата и още при 650 оборота се възбужда динамото.
Наздраве!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Виж първо на буксата дали има + и маса, и според това което липсва тръгваш по кабелитеАко е масата - лесно, може да пуснеш и от друго място. Ако е + е повече ровене, но най-вероятно е прекъснал кабела в гъвкавата връзка.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
здравейте отскоро и аз се сдобих с една алфа (146 1.6 боксер) и тъй като ми е първа кола не съм много на ясно с квото и да е проблема ми че двигателя малко тресе на свободна при 1000 об. но не постоянно а в някакъв интервал се разтриса за малко и после работи нормално после пак се разтриса та мислех да започна като почистя МПХ обаче не мога да го намеря имам тука ръководство за ремонт обаче в него е даден двигател 1.7 (за 1.6 не намерих) на който е отпред на колекторите а на моя двигател няма нищо там така че ако някой може да ми помогне с някакви съвети снимки и тнт ще съм много благодарен
Comment
-
Comment
Comment